Ako imaš poteškoća s pristupom našoj internetskoj stranici, onda nazovi +3851 3000803 ili potraži Aplikacija Google Assistant za Flixbus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

FlixBus po prvi puta povezao Sarajevo s Budimpeštom, Pragom i Bratislavom

Zahvaljujući snažnijoj saradnji s najvećim regionalnim autobuskim partnerom, Centrotransom, Sarajevo postaje dio rastuće mreže linija

+ FlixBus i Centrotrans jačaju saradnju

+ Svakodnevno povezivanje s nekim od najvećih turističkih i kulturnih odredišta

+ Od novembra, 9 destinacija iz BiH povezano s dodatnih 11 odredišta u Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Njemačkoj

Sarajevo, 28. november 2019. – na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u hotelu Hills na Ilidži pred nekoliko desetaka uzvanika, FlixBus, prepoznatljiv po zelenim bojama, širokoj mreži linija te uvođenju digitalizacije u tradicionalnu autobusku industriju i Centrotrans, najveći regionalni autobusni prijevoznik, najavili su jačanje saradnje. Zahvaljujući ovoj suradnji od 5. decembra 2019. započinje umrežavanje glavnog grada Sarajeva s nekoliko novih destinacija od kojih su Budimpešta, Prag i Bratislava dostupni putnicima iz BiH po prvi puta.

˝Nakon dvije godine prisustva FlixBusa u BiH, izuzetno nam je drago što i dalje prepoznajemo međusobne vrijednosti s domaćim partnerima te zajedničkim naporima i dogovorom dolazimo do rješenja koja će Sarajevo povezivati s novim destinacijama i tako ga učiniti prometno i turistički dostupnijim.˝ - izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

FlixBus je prvi puta ušao na tržište Bosne i Hercegovine u junu 2017. godine spajajući Sarajevo s Njemačkom, zahvaljujući partnerima Biss toursu iz Zenice i Centrotransu iz Sarajeva, dok u januaru 2019. godine jača veze Mostara i Međugorja s Hrvatskom i Njemačkom, zahvaljujući partneru Autohercu.

U novembru 2019. Centrotrans je spreman svojim voznim parkom udovoljiti svim propisanim FlixBus standardima sigurnosti i udobnosti te proširiti mrežu linija prema Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Njemačkoj. Povezujući tako 9 domaćih destinacija (Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Modriča i Bosanski Šamac) sa 8 odredišta u Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Njemačkoj, putnicima iz Sarajeva omogućeno je jednostavnije putovanje Evropom, a BiH je postala dostupnija mnogobrojnim evropskim i svjetskim putnicima koji koriste autobuse kao omiljeno prijevozno sredstvo.

˝Sredinom 2017. godine uspostavljena je saradnja Centrotransa i FlixBusa. Procijena  menadžmenta Centrotransa bila je da je saradnja sa FlixBusom od strateškog značaja za našu kompaniju te da će ista omogućiti njen daljnji rast, odnosno predstavljati novi iskorak u pružanju prijevoznih usluga našim putnicima.˝, izjavio je Safudin Čengić, Generalni direktor kompanije Centrotrans. Uspostava novih linija nastavak  je uspješne poslovne saradnje Centrotransa sa Flixbusom. Linije kojima Sarajevo, po prvi put, povezujemo sa Budimpeštom, Bratislavom i Pragom omogućit će građanima BiH, posebno mladima da brzo i pod povoljnim uvjetima posjete gradove koji su prepoznatljivi turistički, kulturni i historijski centri Srednje Evrope.“,  zaključuje Čengić.

Osim direktnih putovanja, zahvaljujući čvorištima poput Budimpešte, Ljubljane, Münchena i drugih, iz BiH se sada može putovati i u najudaljenije dijelove Evrope poput Amsterdama, Krakova ili pak u neke od najpoželjnijih odredišta poput Venecije, Milana, Züricha, Basela i drugih.

Nova putovanja i destinacije kao i raspoložive cijene već su dostupne na web stranici i mobilnoj aplikaciji FlixBusa te na prodajnim mjestima Centrotransa

Objava u pdf.