Sigurnost

FlixBusovim autobusom sigurno i pouzdano stižeš na odredište

Autobus je najsigurnije saobraćajno sredstvo na putevima. Prema njemačkom Uredu za statistiku, putovanje autobusom je najsigurniji način putovanja. FlixBusovim autobusom uvijek sigurno stižeš na odredište. Kod nas je sigurnost na prvom mjestu: Naši zeleni autobusi ispunjavaju najveće standarde sigurnosti, a naši vozači redovno prolaze obuke o najnovijim metodama. Uvjeri se u najsigurnije saobraćajno sredstvo svojim putovanjem u jednom od FlixBusovih autobusa. U našoj mreži linija možeš pronaći naše autobuske veze širom Evrope.

Posebno pazimo na sigurnosne mjere u autobusu i pri obuci vozača

Sigurnost u autobusu i tehničke inovacije dio su FlixBusovog standarda. Naši autobusi su opremljeni najnovijim elektronskim pomoćnim sistemima koji doprinose sigurnosti. ESP, sistem za kočenje u slučaju opasnosti, pomoć za praćenje vozne trake, sistem za regulaciju odstojanja, svjetlosni senzori, konturna svjetla i još mnogo toga – sve se to podrazumijeva u FlixBus autobusima, što znatno povećava tvoju sigurnost za vrijeme puta. Čak i njemački zavod za tehnička ispitivanja TÜV potvrđuje sigurnost autobusa. Osim toga se redovno provjerava da li FlixBusovi autobusi udovoljavaju najvišim sigurnosnim standardima.

FlixBusov vozač će te sigurno dovesti do cilja – bilo danju, bilo noću

S našim vozačima stižeš sigurno. Svi FlixBusovi vozači su vrhunski obučeni, a redovnim edukacijama na području sigurnosti pripremaju se za sve situacije u cestovnom saobraćaju. Zahvaljujući fiksno definisanim pauzama tokom vožnje, kao i zasluženom odmoru, brinemo se o tome da vozači autobusa uvijek za volanom sjede koncentrirani. GPS praćenje omogućuje nam da u bilo koje doba možemo provjeriti trajanje vožnje i mirovanja, kao i lokacije naših autobusa. FlixBusove noćne autobuse voze po dva vozača koji se redovno mijenjaju. Vozači koji voze noćne linije prolaze posebnu obuku. Ako put nekad potraje i malo duže, to je zbog toga što nam je sigurnost uvijek na prvom mjestu.

Veži pojas, krećemo!

I ti možeš dati svoj doprinos za sigurnost na putovanju – u autobusima važi obaveza vezanja. U FlixBus autobusu samo stavi pojas oko sebe i već možeš krenuti na siguran put. Zbog sigurnosti malih putnika oni se, uz obavezu vezanja u autobusu i u skladu sa svojim godinama, prevoze u odgovarajućoj dječjoj sjedalici. Vodi računa o tome da se ne moraš vezati samo ti, nego da i tvoje dijete mora biti sigurno vezano (u pogodnoj dječjoj sjedalici) u svakom trenutku putovanja. Uvjeri se u sigurnost u autobusu i već danas rezerviši svoju kartu za FlixBus autobus. Tvoja sigurnost nam je najvažnija, zato je putovanje FlixBus autobusom sigurno.