Ako imaš poteškoća s pristupom našoj internetskoj stranici, onda nazovi +3851 3000803 ili potraži Aplikacija Google Assistant za Flixbus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Rezervacije sjedišta

Rezervacija sjedišta

Želiš maksimalnu udobnost tokom svoje vožnje? Onda već sad tokom registracije rezerviši svoje omiljeno mjesto. Na skoro svim linijama u našoj mreži ruta sada imaš mogućnost traženja i rezervacije sjedišta po svom izboru već prije početka vožnje.

Putuješ li sa prijateljem ili prijateljicom ili sa svojom porodicom? Onda već sad osiguraj da sjedite zajedno.

Udobno se smjesti i uživaj u pogledu dok putuješ u jednom od panoramskih sjedišta. U sjedištima za stolom sada možeš sjediti još udobnije.

Rezervacija omiljenog sjedišta omogućuje ti da svoje putovanje započneš sasvim opušteno i bez stresa.

Kategorije sjedišta

Za svoju FlixBus vožnju imaš mogućnost odabira jedne od tri kategorije sjedišta:

Panorama
Panorama:
bolji pogled tokom putovanja
Sto
Sto:
više udobnosti na mjestu uz stol u našim dvospratnim autobusima
Klasično
Klasično:
sjedište po tvom izboru
Rezervacija sjedišta

Kako mogu rezervisati sjedište?

Ako na tvojoj liniji u ponudi imamo rezervaciju sjedišta, ta opcija će se prikazati tokom postupka registracije na internetskoj stranici ili u aplikaciji nakon unosa podataka o putniku.  Rezervacija sjedišta moguća je i u našim agencijama i na našim prodajnim mjestima.

Naknada za rezervaciju sjedišta zavisi od vrste izabranog sjedišta i udaljenosti odredišta.  Sve cijene za rezervaciju sjedišta pronaći ćeš ovdje.

Broj sjedišta pronaći ćeš na svojoj karti. U našim autobusima s opcijom rezervacije sjedišta, brojevi sjedišta tamnosive boje nalaze se u visini očiju na pretincu za ručni prtljag.

Dodavanje, promjena i storniranje rezervacije sjedišta:

Rezervaciju sjedišta moguće je obaviti isključivo tokom postupka rezervacije. Naknadna rezervacija sjedišta trenutno nije moguća.  Ako želiš stornirati ili promijeniti svoje sjedište, klikni ovdje.

Grupe:

Rezervisana sjedišta nisu dodijeljena određenim osobama u vašoj rezervaciji.  Svaki član grupe može slobodno izabrati jedno od rezervisanih sjedišta.

Kako prepoznati svoje sjedište u autobusu?

U zavisnosti od putovanja moguće je rezervisati cijeli autobus ili samo pojedinačne redove. U nekim autobusima nemamo opciju rezervacije sjedišta.

Ako imaš rezervaciju određenog sjedišta, broj sjedišta naveden je na karti.
U autobusima s opcijom rezervacije sjedišta brojevi sjedišta nalaze se u visini očiju na pretincu za ručni prtljag.

Ako nemaš rezervaciju sjedišta, a sjedište ti je dodijeljeno na karti, sjedi na to sjedište.

Ako nemaš rezervaciju sjedišta i ako ti sjedište nije dodijeljeno na karti, imaš mogućnost slobodnog izbora mjesta na slobodnom sjedištu sa zelenom naljepnicom bez opcije rezervacije.  Ako u tom slučaju želiš zauzeti određeno sjedište, preporučujemo da što prije dođeš u autobus.  Prednost pri izboru sjedišta imaju putnici ograničene mobilnosti.