Sigurna putovanja s FlixBus-om

Nama u FlixBus-u su vaša sigurnost i dobrobit veoma važni. Poduzimamo sve potrebne korake kako bismo osigurali da svi u vozilu mogu sigurno putovati, ali trebamo i vašu pomoć! Evo nekoliko stvari koje možete učiniti da zaštitite sebe i druge:

  • Ako se osjećate bolesno, nemojte putovati. Ako ćete se zakašljati ili kihnuti, pokrijte usta i nos laktom ili maramicom.

  • Nemojte žuriti da se ukrcate i držite se na sigurnoj udaljenosti od drugih.

  • Prije nego što rezervirate putovanje, provjerite najnovije preporuke i propise lokalnih zdravstvenih vlasti i vlade, kao i svih drugih mjesta kroz koja putujete. Ako prelazite međunarodne granice, na vama je da se uvjerite da imate sve ispravne dokumente i da se pridržavate pravila koja važe u svakoj zemlji.

  • Imaćemo sapun u toaletima za vas, ali dobro je da ponesete i svoje sredstvo za dezinfekciju ruku.

  • Možete se prijaviti pomoću našeg skenera QR koda ili tako što ćete nam dati svoje ime, tako da ne morate ništa dodirivati.

Ako se nešto promijeni u vezi s vašim putovanjem, ne brinite – o tome ćemo vas sigurno obavijestiti SMS-om, obavještenjem putem aplikacije ili e-poštom. A ako vam zatreba pomoć, naš tim za korisničku podršku je tu za vas. Ako trebate promijeniti svoje planove, nema problema – samo se uputite ovdje.